Vi fortsätter satsa på arbetslinjen

NT 2011-12-12. PA frågar i sin insändare vad Moderaterna gör för de unga, gamla och vanliga arbetare. Det korta svaret blir; förbättrar framtiden för de unga, bygger upp en bättre vardag för de äldre och satsar på arbetslinjen, skriver Finn Bengtsson (M) i dagens Norrköpings Tidningar.

Att Alliansregeringen har skapat en otrygg framtid för nutidens generation är långt ifrån sanning. Den rådande ekonomiska kris som världen nu går igenom har raserat flera länders ekonomiska struktur men Sverige står, tack vare Alliansen, starkt i denna oroliga tid. Genom att föra en ansvarsfull ekonomisk politik, som ger oss stabila offentliga finanser, får vi en trygg grund att stå på för vidare satsningar på arbetslinjen, ungdomarna och de äldre vilket inte många andra länder har råd att kosta på sig.
Vår moderata politik genomsyras av arbetslinjen, alla som vill och kan arbeta ska efter förmåga också få en möjlighet att göra så. Vi vill att det alltid ska löna sig bättre att arbeta än att försörjas genom olika former av bidrag. Därför har vi bland annat gjort det billigare att anställa unga, vi har infört flera steg av jobbskatteavdrag som framför allt kommer låg- och medelinkomsttagare till del och vi har satsat på flera utbildningsmöjligheter. Alla ska kunna känna sig behövda i samhället.
Vi tror på ett fritt näringsliv med företagande, konkurrens och valfrihet för Sveriges bästa men vi kommer aldrig att acceptera att företag smiter från sitt samhällsansvar. Detta pressar upp skattenivån, hotar finansieringen av välfärden och sprider osäkerhet kring den uppskattade välfärden i samhället.
För oss går människor före systemen och utifrån detta utvecklar vi vår politik. Höjda skatter och statliga monopol utan privata alternativ tror inte vi ger människor den valfrihet och den makt vi vill att de själva ska känna över sina egna liv och sin egen vardag. Därför fortsätter vi att satsa på arbetslinjen och i möjligaste mån prioritera skattesänkningar, detta tror vi skapar fler jobb och ger högre tillväxt på lång sikt.

FINN BENGTSSON (M) Riksdagsledamot från Östergötland Socialförsäkringsutskottet

Klicka på den bifogade länken nedan för att läsa PA:s insändare i NT den 6 december.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s