Otydliga besked

Corren 2011-12-22. I Europa och världen lyfts Sverige fram som ett ekonomiskt föredöme. Alliansens strategi har varit tydlig från dag ett. Genom att inte släppa taget om statsfinanserna, se till att ansvarsfullhet sätts främst, skapar vi utrymme för viktiga satsningar, skriver riksdagsledamöterna Finn Bengtsson (M), Betty Malmberg (M), Andreas Norlén (M) och Gunnar Axén (M) i dagens Östgöta Corespondenten.     

Själva idén om att vår förmåga att bryta ned utanförskap styrs av hur väl vi lyckas med ekonomin går inte att kompromissa med. Det är viktigt att understryka att den position vi har idag på intet sätt är given imorgon. Det krävs, fortsatt, en fast politisk kurs som grundas i en insikt om det bestående värdet i att människor själva får en chans att stå på egna ben och göra sina egna livsval.

Mot detta står en socialdemokrati som har blivit något av experter på att lämna motsägelsefulla besked. Den ena dagen är vinstdrivande verksamhet inom välfärden acceptabelt, den andra dagen är den oacceptabelt. Den ena dagen är Rut-avdraget ett välkommet instrument för att underlätta i vardagen, den andra dagen ses det som ett slöseri med skattemedel. Den ena dagen kritiseras jobbskatteavdraget, den andra dagen accepteras samma avdrag. Så fortsätter det.

Ja, Socialdemokraternas kompass är inte att lita på just nu utan där snurrar nålen för fullt. Vi som söker svaren har mötts av frånvaro av budskap alternativt olika budskap. Tydliga tecken på ett parti som famlar i mörkret. Samma väljare som har rätt att kräva raka besked om hur Socialdemokraterna tänker sig möta vårt lands utmaningar, samma väljare möts av en talande tystnad. Det är inte att ta ansvar.

Det är nu dags för Socialdemokraterna att berätta för väljarna hur deras alternativ till Alliansens politik ser ut. Vad ska arbetslinjen ersättas med? På vilket sätt ökar den frihet som Håkan Juholt, bland annat i SvD 25/11, talar sig varm för samtidigt som han konsekvent kritiserar alternativen? Hur ökar människors möjligheter att forma sina liv genom ökade skattebördor? Att tala om ökad frihet är en sak. Att i praktisk politik visa att man menar allvar är en helt annan.
Det är hög tid för Socialdemokraterna att kliva ut ur skuggorna och ge tydliga besked till den svenska väljarkåren.

Betty Malmberg (M)
Finn Bengtsson (M)
Gunnar Axén (M)
Andreas Norlén (M)

Riksdagsledamöter för Östergötland

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s