Arbetslinje mot barnfattigdom

Corren 2011-12-23. Julen närmar sig och de flesta barn ser fram emot årets julklappar och julmys. Alla familjer har dock inte samma förutsättningar att erbjuda sina barn julklappar och ett dignande julbord, vilket lägger en stor tyngd på dessa föräldrars axlar. För ekonomiskt utsatta barnfamiljer är arbetslöshet ofta en bakomliggande faktor och därför måste också just detta motarbetas. Av denna anledning är Alliansens arbetslinje så viktig, inte minst under den ekonomiskt oroliga tid världen nu står inför. Detta skriver Alliansens riksdagsledamöter från Östergötland i dagens Östgöta Corespondenten.      

Sveriges starka offentliga finanser ger oss dock en bättre utgångspunkt än flera andra länder har, men vår unika position är inte ristad i sten och kräver en stark och ansvarfull politik för att kunna bibehållas.
Glada nyheter är dock att närmare 200 000 fler är sysselsatta under kvartal tre i år jämfört med samma kvartal 2006. Denna siffra för Östergötlands län ligger på strax över 6 000 vilket är otroligt positivt. Många fler har nu alltså eget jobb och egen lön och därmed fått ta del av jobbskatteavdragen som ger mer pengar över i plånboken.
Det behövs dock fler åtgärder för att komma åt just fattigdom som drabbar barn. Ett höjt flerbarnstillägg i barnbidraget har redan gett positiva effekter för flera familjer och den kommande höjningen av bostadsbidraget för barnfamiljer bidrar till att fler får en bättre ekonomi och en tryggare tillvaro. Att integrationspolitiken fungerar är viktigt för att minska fattigdom och social utsatthet i familjer med utländsk bakgrund. Genom etableringsreformen har alliansen gjort genomgripande förändringar för att nyanlända redan från dag ett ska mötas av insatser för arbete. Många barn som lever i ekonomisk utsatthet har sämre skolresultat och sämre hälsa. Våra reformer på skolområdet med höga förväntningar på alla elever, noggranna uppföljningar av skolresultat, rätt till särskilt stöd om barnet behöver det samt satsningen på skolans elevhälsa kommer att få stor betydelse för barnen.
Alla barn har rätt att växa upp i trygghet. Vi ser därför till att bekämpa fattigdomen med en stark jobbpolitik, ordning och reda i de statliga finanserna och välriktade sociala insatser. Fler i arbete betyder att fler kan stå på egna ben och en hållbar samhällsekonomi som ger större utrymme för insatser som stärker utsatta barnfamiljer.
FINN BENGTSSON (M)

KARIN GRANBOM ELLISON (FP)

STAFFAN DANIELSSON (C)

YVONNE ANDERSSON (KD)

ANDREAS NORLÉN (M)

GUNNAR AXÉN (M)

BETTY MALMBERG (M)

Riksdagsledamöter från Östergötland

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s