Kundlinjen i Linköping uppmärksammas av moderata riksdagsledamöter

På tisdagen besökte de moderata ledamöterna i riksdagens socialförsäkringsutskott Arbetsförmedlingen i Linköping för att ta del av det ESF-projekt (Europeiska socialfonden) man driver tillsammans med Försäkringskassan; Kundlinjen. Målet med Kundlinjen är att bygga upp en effektivare modell för samverkan där fokus ligger på den sjukskrivnes individuella behov.

 

Personer i sjukförsäkringen ska erbjudas ett individanpassat stöd i sin rehabilitering till arbete oavsett var i rehabiliteringskedjan man befinner sig. Detta är i linje med Alliansregeringens arbete med att hjälpa människor ur utanförskapet.
Finn Bengtsson som har sjukförsäkringen som politiskt ansvarsområde och som också sitter med i Kundlinjens styrgrupp säger att det är glädjande med ett så viktigt EU-projekt i Östergötland. Han får medhåll av socialförsäkringsutskottets ordförande Gunnar Axén som betonar vikten av besöket.
– Det är viktigt att höra vad vi kan förbättra. Nationellt gör vi nu en tidigare kartläggning och det kan vi göra just för att vi varit ute och lyssnat på Försäkringskassan runt om i landet.
Både Bengtsson och Axén tycker det är intressant att ta del av projektet i Linköping som ligger så långt fram i den individanpassade service man eftersträvar.
– Jag tror på ett nära samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan och arbetssättet i Linköping med dess grannkommuner statuerar ett lysande exempel på just det. Det ska därför bli spännande att se hur det utvecklas, säger Axén.
Bengtsson avslutar med att lyfta fram arbetsinsatserna av människorna på Försäkringskassan.
–        Det är viktigt att poängtera det fantastiska arbete de anställda på Försäkringskassan gör, vilket sällan får den uppmärksamhet som det förtjänar, säger han.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s