S-politiken är tydligen densamma

2012-03-19 NT. I Sverige riskerar cirka 14 000 ungdomar att förlora jobbet när Socialdemokraterna nu vill fördubbla kostnaderna för arbetsgivare som har unga anställda. Det skriver Moderaterna Gunnar Axén, Finn Bengtsson, Andreas Norlén och Betty Malmborg i ett svar till socialdemokratiska riksdagsledamöterna Johan Löfstrand, Louise Malmström, Billy Gustafsson, Anna-Lena Sörenson och Johan Andersson, NT-debatt

Jobben är den viktigaste frågan för Nya Moderaterna. Fler i arbete minskar klyftorna i samhället och säkrar en stabil finansiering av välfärden. Med jobb kommer också känslan av gemenskap och trygghet.
I sin artikel den 6/3 visar Socialdemokraterna återigen sin ansvarslösa politik som hotar både jobben och de offentliga finanserna. De må ha bytt partiledare, men politiken är uppenbarligen densamma.
I stället för att argumentera för en tillbakagång till verkningslösa arbetsmarknadsåtgärder så gör alliansen satsningar för att
människor ska komma närmare arbetsmarknaden. Under de närmaste åren avsätter vi åtta miljarder för att minska trösklarna till jobb för dem som har det tuffast på arbetsmarknaden.
Ungdomar och nyanlända är i dag två grupper som har extra svårt att få jobb. Därför sänkte vi restaurangmomsen för att underlätta för en bransch där många får sin första anställning. Vi har också halverat arbetsgivaravgiften för alla under 26 år så att det ska bli billigare att anställa unga.
I Sverige riskerar cirka 14 000 ungdomar att förlora jobbet när Socialdemokraterna nu vill fördubbla kostnaderna för arbetsgivare som har unga anställda. För kommuner och landsting skulle en sådan kostnadschock för ökade löneutgifter kraftigt dra ned satsningar på skola, vård och omsorg.
Sedan 2007 finns också nystartsjobben. Unga, nyanlända invandrare och de över 55 år som stått utanför arbetsmarknaden i sex månader har rätt till ett så kallat nystartsjobb. Övriga har denna rättighet efter tolv månaders arbetslöshet. I Östergötland är 1 946 personer anställda på detta sätt. I Norrköping har 656 personer nystartsjobb.
Detta är jobb som kommit till genom alliansens politik. Detta visar att vi tar ansvar för jobben, för Östergötland och för Sverige.
Socialdemokraterna talar nostalgiskt om folkhemmet och lägger tre gånger så mycket av våra skattemedel på bidragsökningar i stället för på insatser för fler jobb. Genom arbetslinjen och genom att ta ansvar för ekonomin kan vi i stället satsa på en aktiv jobbpolitik som ger fler människor möjlighet till arbete och som förbättrar välfärden i Sverige.
Gunnar Axén, Finn Bengtsson, Andreas Norlén och Betty Malmborg riksdagsledamöter Östergötland

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s