Norlén & Bengtsson följer upp arbetet mot organiserad brottslighet med besök hos Polisen i Motala

På tisdag 3/4 besöker de moderata riksdagsledamöterna Andreas Norlén och Finn Bengtsson Polisen i Motala för att följa upp hur man arbetar mot grov organiserad brottslighet och unga lagförbrytare. Med sig har de även det moderata oppositionsrådet i Motala Åke Lust samt en representant från Socialtjänsten.

–          Vi fortsätter att följa upp hur polisen jobbar med detta i länet. I Linköping och Norrköping har vi sett hur man framgångsrikt samverkar med bland annat socialtjänsten för att förhindra att unga dras in på brottets bana. Den modellen bör gälla i hela Sverige, säger Bengtsson.
Efter att ha besökt Polisen i Norrköping och Linköping står nu Norléns hemstad Motala på tur för besök av de båda moderaterna. Och att riva gränser mellan myndigheterna och jobba tillsammans mot gemensamma mål anser även han är rätt väg att gå.
–          Motala är länets tredje största stad och vi vill självklart se om grov organiserad brottslighet är ett lika stort problem där och hur man i så fall hanterar det. Rekryteringen till den organiserade brottsligheten sker framförallt på ungdomssidan och då gäller det att ha förebyggande arbete. Vi har sett hur bra myndighetssamverkan fungerar i bland annat Linköping och vill nu titta på vilken strategi man har i Motala, säger Norlén.
Bengtsson menar också att tillfället att besöka Polisen i Motala passar extra bra nu med tanke på den alldeles nyligt överlämnade utredningen om polismyndighetens framtida organisation.
–          Det innebär en förändring som om den genomförs är en av de kanske mest radikala i den svenska Polisens historia. Hur ser man på detta lokalt?, undrar Bengtsson.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s