En jobbpolitik med brister i trovärdighet

Corren 2012-04-04. Socialdemokraterna försöker presentera en jobbpolitik som man inte har. Det är moderaten Finn Bengtssons slutsats av diskussionen.

Replik till Lena Micko och Johan Andersson, Corren 26/3.
S skriver att vår nya strategi är att ifrågasätta deras förslag. Det håller jag för högst osannolikt då man i replikskiftet fortfarande inte presenterat ett enda finansierat förslag.
Istället går man tillbaka till det man från S håll gör bäst. Micko & Andersson tar fram stora tomtesäcken med miljarderna och vänder upp och ned på den tills varenda tjuga blåst bort och säger ”vi vill satsa pengar effektivt så att det skapas många nya jobb”, inget mer eller man skriver faktiskt att man vill göra ”mycket mer” också. Det här håller inte om man är folkvald och säger sig ha en jobbpolitik.
”Vi hade inte sänkt arbetsgivaravgifterna för ungdomar som redan har jobb” skriver man. Däremot vill man sänka dem för arbetslösa ungdomar. Vem ska betala en arbetsgivaravgift för någon som inte är anställd och vem tjänar på det? Det framstår för mig som helt obegripligt. Tydligt är att S slagit knut på sig själva -så går det när man försöker presentera en jobbpolitik som man inte har.
Även i utbildningsfrågan brister man i trovärdighet. S utbildningspolitiske talesman Ibrahim Baylan föreslår i dag att elever ska lottas in för vidareutbildning istället för att ha tillräckligt bra betyg. Alliansregeringen har genomfört en rad utbildningsreformer som nu gör att vi går från den av S skapade skolan, med urusla resultat, mot en kunskapsskola värd namnet. Låt oss fortsätta så. Utöver redan genomförda insatser för att underlätta insteg på arbetsmarknaden satsar vi åtta miljarder extra de närmaste åren för att ytterligare minska trösklarna. Det kan vi göra för att Alliansen för en ansvarsfull politik under ekonomisk kris. Den politik S står för som går ut på att lova allt till alla i morgon, för pengar som inte finns, har vi tyvärr sett prov på i andra europeiska länder.
FINN BENGTSSON RIKSDAGSLEDAMOT (M)
ÖSTERGÖTLAND

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s