Vad ska ni spara på S?

MVT 2012-05-22. Vi vill ha svar från de socialdemokratiska riksdagsledamöterna i Östergötland.

I Socialdemokraternas skuggbudget blir det tydligt att de i vanlig ordning vill montera ner den arbetslinje Alliansen byggt upp för att införa sin bidragslinje. Socialdemokraterna vill höja skatten för företag och andra arbetsgivare med över 20 miljarder kronor genom att bland annat fördubbla arbetsgivaravgifterna för unga och höja restaurangmomsen. Var ska företagen ta de pengarna ifrån och vilka blir effekterna på jobben i allmänhet men främst för våra ungdomar? Hur ska jobben bli fler för våra unga? Vi har väntat länge på svar från Stefan Löfven (S). Men inget svar kommer, så nu vänder vi oss till de socialdemokratiska riksdagsledamöterna i Östergötlands län: Johan Löfstrand, Louise Malmström, Billy Gustafsson, Anna-Lena Sörenson och Johan Andersson. Socialdemokraternas politik kommer att innebära ett hårt slag mot våra unga – men även för landstinget och länets kommuner eftersom (S) inte ersätter kommuner och landsting för fördubblingen av arbetsgivaravgiften för anställda mellan 16 och 26 år.

För Östergötlands del innebär denna skattehöjning ökade kostnader för offentliga och privata arbetsgivare med 696 miljoner kronor. Om kommunerna och landstinget inte ska finansiera kostnadsökningen med höjda skatter måste finansieringen ske genom nedskärningar i välfärden och då måste socialdemokraterna tala om var detta ska ske. Var inom skolan, sjukvården och omsorgen är det ni ska spara? Hur ska företagen klara detta utan att behöva säga upp anställda? Här i Östergötland innebär det att det blir betydligt färre ungdomar som får tillgång till arbetsgemenskap, framtidstro och sist men inte minst tryggheten genom egen försörjning. Beräkningar visar att Socialdemokraternas ungdomsskatt hotar cirka 25 000 jobb i hela Sverige.

Vi i Alliansen arbetar vidare för att stimulera efterfrågan av unga på arbetsmarknaden, eftersom vi har sett att våra satsningar ger resultat. Vi har med åtgärder som nystartsjobb för unga som varit arbetslösa i sex månader eller mer, sänkt arbetsgivaravgift, sänkt restaurangmoms, rut- och rotavdrag och förbättringar av företagsklimatet bidragit till att utanförskapet har minskat med 200 000 personer och att sysselsättningsgraden har ökat i alla ålderskategorier sedan 2006. Mellan mars 2011 och mars 2012 har våra åtgärder lett till 14  700 färre arbetslösa. Vi prioriterar en arbetsmarknadspolitik som sätter aktivitet, utbildning och omställning i centrum, och där uppföljning säkrar effektivitet. Så hjälper vi unga in på arbetsmarknaden.

Betty Malmberg, Finn Bengtsson, Andreas Norlén, Gunnar Axén – Moderata riksdagsledamöter från Östergötland

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s