Färre behöver leva i utanförskap

2012-05-23 Corren. En aktiv jobbpolitik och ansvarstagande för ekonomin är nyckelord i Östgötamoderaternas slutreplik angående ungdomsarbetslösheten.

Svar till Socialdemokratiska riksdagsledamöter Corren 15/5.

Ungdomar ska inte få höjd skatt säger socialdemokraternas riksdagsledamöter från Östergötland. Det stämmer. Det är företagen, som anställer de unga, som betalar priset om S får bestämma. 696 miljoner kronor kommer det att kosta för företagen i Östergötland när Socialdemokraterna gör det dubbelt så dyrt att ha unga anställda. Att tro att detta inte skulle påverka sysselsättningen negativt är närmast hårresande. Hur skapar S fler jobb för unga genom att göra det dyrare att ha dem anställda?

Vidare skriver man att även restaurangmomssänkningen varit ineffektiv. Detta trots att sysselsättningen i branschen ökat med 9 500 personer (8,2 procent) jämfört med första kvartalet i fjol, enligt SCB. Är dessa jobb inget värda för S?

Vår uppfattning är att alla jobb behövs. Lösningen för att ge fler människor jobb kan aldrig vara högre trösklar till arbetsmarknaden eller tvång till studier vilket S föreslår.

Det är också viktigt att påpeka att redan i dag utgörs en stor del av ungdomsarbetslösheten av tillfälligt arbetslösa studenter. Ser vi till långtidsarbetslöshet bland unga så ligger Sverige bra till i EU då endast Finland och Danmark har lägre långtidsungdomsarbetslöshet.

man lanserar stolt sina utbildningssatsningar men det är satsningar som redan görs av regeringen. Förslaget ”hälften studier, hälften praktik”, förhöjt studiebidrag och tydligare krav för ersättning finns redan i dag och möjligheten att införa lärlingsprovanställningar utreds för närvarande.

S-ledamöterna skriver slutligen att arbetslösheten och utanförskapet ökat sedan 2006. Detta är helt fel. Sysselsättningsgraden har stigit i alla åldersgrupper och det är 200 000 färre som lever i utanförskap. Det är också ungefär 150 000 färre som är förtidspensionerade i dag jämfört med när S använde denna åtgärd för att gömma undan arbetslösa i statistiken.

Det är således genom en aktiv jobbpolitik och ansvarstagande för ekonomin som vi kan ge fler människor möjlighet till arbete och förbättra välfärden i Sverige.

Finn Bengtsson

Andreas Norlén

Gunnar Axén

Betty Malmberg

Moderata riksdagsledamöter i Östergötlands län

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s