Sänkt restaurangmoms ger effekt

En alldeles för dyr reform och få nya jobb, det anser riksdagsledamot Johan Andersson (S) om den sänkta restaurangmomsen. Sänkningen infördes i januari men har redan nu skapat en hel del jobb och bland de restauranger som inte har nyanställt har många istället kunnat behålla sina anställda trots den tuffa ekonomiska krisen. Enligt Sveriges Radio anmäldes, under årets första tre månader, hela 14 500 nya jobb inom restaurangbranschen samtidigt som platsannonserna på övriga arbetsmarknaden i stort sett låg still. Detta ser i alla fall jag som ett otroligt gott tecken.

Den sänkta restaurangmomsen ger både företagare och arbetssökande ett hopp om en bättre framtid under en annars orolig tid. En fördubbling av restaurangmomsen skulle därför slå hårt mot företagare och den bransch där många unga tar sitt första kliv in i arbetslivet.

FINN BENGTSSON (M)

Riksdagsledamot från Östergötland

Klicka här för att läsa artikeln på Folkbladets hemsida

 

Annonser

One thought on “Sänkt restaurangmoms ger effekt

  1. Något som har kommit bort lite i debatten är att vi nu fått en enhetlig och rättvis moms för alla som säljer mat på 12%.

    Alternativet känns lite konstigt även om vi haft det så tidigare. Då var det såhär.. Jaha du säljer närlagad mat gjort i eget kök här på restaurangen/pizzerian/cafet ja då är det mer än dubbelt så hög moms som om samma mat gjorts i fabrik.

    Tidigare var mat från restaurang belagd med 25% moms medan all annan mat hade 12% moms. Det är rättvist om alla som säljer mat får samma moms. En utjämnad enhetlig moms på mat som gör att alla kan konkurrera på lika villkor. Låt slippa straffskatten på all mat som är närlagad och låta den få samma moms som fabrikslagad mat. Varför ska fabrikslagad mat subventioneras? Vips, nu kan salladsbaren och pizzerian konkurrera på lika vilkor som Lidl och de andra jättarna. Nu har alla som säljer mat samma moms.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s