Riksdagsledamöter Svensson (M) och Bengtsson (M) diskuterar sjukförsäkring och jobb i Halmstad

Den internationella finanskrisen har inte lämnat något land oberört och även Sverige har påverkats. Här har den svenska arbetsmarknaden försvagats men Sverige har ändå klarat sig relativt väl ur krisens spår.

Under denna tid har långtidsarbetslösa varit utsatta. En grupp som ofta består av funktionshindrade, sjuka och/eller äldre personer. För att dämpa krisen effekter på sysselsättning och arbetslöshet har alliansregeringen genomfört kraftfulla förstärkningar av arbetsmarknadspolitiken. Insatser och reformer såsom Jobb- och utvecklingsgarantin och sjukförsäkringsreformen har hjälpt tusental människor bryta en negativ trend men media har ofta lyft dessa insatser på ett negativt sätt.

– Trots de goda grunderna i Jobb- och utvecklingsgarantin har det förekommit en viss kritik mot insatsen, framför allt mot garantins Fas 3, och detta tar vi i alliansen givetvis till oss när vi utvecklar insatsen, säger Michael Svensson (M).

– En annan viktig insats har varit rehabiliteringskedjan som numer erbjuder sjukskrivna flera vägar tillbaka till arbetsmarknaden igen. Människor ska inte behöva fastna i långa sjukskrivningar där de aldrig ens får frågan om en eventuell återgång till arbete, avslutar Finn Bengtsson (M) i socialförsäkringsutskottet.

 

För mer information eller frågor kontakta gärna:

Finn Bengtsson
0703 53 44 43

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s