Full sysselsättning med Moderaterna

Folkbladet 2012-10-23.

När gymnasieleven går sista terminen på skolan och studenten närmar sig är en ny spännande period i livet är på väg att börja, antingen fortsatta studier på högre nivå eller ut i arbetslivet eller kanske en kombination av dem två. Vad än valet blir så ska man, enligt oss, ha just denna frihet att välja själv och möjligheterna ska vara öppna inför framtiden. Men det finns de som tycker annorlunda. Förslagen från Socialdemokraterna om att fördubbla arbetsgivaravgiften för unga samt höjd restaurangmoms skulle slå hårt mot dessa möjligheter och stänga unga ute från arbetsmarknaden.

Det är tufft att som ung ge sig ut på jakt efter arbete i hopp om en dag då man kan stå på egna ben. Man tävlar mot äldre personer som hunnit samla på sig arbetslivserfarenhet och då är det viktigt att landets ungdomar känner hopp för framtiden och vågar tro på sig själva. När då väl ungdomar har tagit klivet ut och sökt det efterlängtade jobbet, trots låg eller i vissa fall ingen arbetslivserfarenhet, så är det viktigt att de också möts av arbetsgivare som ser potentialen i dessa personer och ger dem en chans. Men genom att, som Socialdemokraterna vill, göra det dyrare att anställa just dessa personer och dessutom höja restaurangmomsen skulle stänga igen dörrarna för väldigt många av landets unga och även andra med svag förankring på arbetsmarknaden. Jobben skulle bli färre och lönerna lägre då arbetsgivare, med denna S-politik, skulle behöva betala ännu mer för sina unga anställda. För restaurangägaren, som ofta anställer denna grupp, skulle dessa två S-förslag dessutom slå dubbelt så hårt med nedskärningar och ökad arbetslöshet som följd.

Moderaternas mål är full sysselsättning vilket självfallet även gäller landets ungdomar. Som vanligt går Socialdemokraterna åt helt motsatt håll och vill göra det mindre lönsamt att arbeta. Till skillnad mot Socialdemokraterna vill vi istället öppna upp arbetsmarknaden för fler grupper samt att alla som vill och kan arbeta också ska ha bästa möjliga förutsättning att göra så.

Finn Bengtsson (M)
Riksdagsledamot från Östergötland
Socialförsäkringsutskottet

Fredrik Bergqvist (M)
Oppositionsråd i Norrköping

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s