Blocköverskridande samtal om asylpolitik i Mjölby

Mohammad Rahbarzare flydde till Sverige för nio år sedan och sökte politisk asyl. I väntan på uppehållstillstånd ville Mohammad försörja sig själv och startade därför ett eget företag, något som inte är tillåtet enligt utlänningslagen och därför polisanmäldes Mohammad av Migrationsverket. 

Riksdagsledamöterna Finn Bengtsson (M) och Johan Andersson (S) träffade, tillsammans med kommunpolitikerna Carina Jönsson (S) och Monika Gideskog (M), Mohammad för ett samtal om hans situation i Sverige.

Under de år som har gått så har Mohammad hunnit skapa sig ett liv i Mjölby med egen bostad, bil och företag. Då företaget kräver att Mohammad ständigt är närvarande så skulle det bli lidande om Mohammad under en tid inte skulle kunna arbeta men då risk finns för att Mohammad får återvända till Iran så har han nu sålt sitt företag och inväntar beslut.

— Jag har svårt att se att kommunen eller någon annan tjänar på att jag nu är arbetslös, säger Mohammad Rahbarzane.

— Det verkar finnas en lucka för den möjlighet att man, som Mohammad, driver eget företag och är självförsörjande. Därför kommer jag och Johan Andersson (S) nu går vidare med detta och träffa Migrationsverket för att se hur lagverket ser ut, säger Finn Bengtsson (M).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s