Mera bidrag om S tar över

Folkbladet 2012-11-12.

Billy Gustafsson (S) och Louise Malmström (S) kritiserar (31/10) Alliansregeringen för att vara slösaktiga och inte investera rätt. Gustafsson (S) och Malmström (S) har då kanske missat att det just är Alliansregeringens ansvarsfulla och långsiktiga politik som har gjort att Sverige har klarat sig relativt väl ur den ekonomiska krisen, medan andra länder idag tvingas till både skattehöjningar och nedskärningar i välfärden.

Alliansregeringen kommer alltid att prioritera ett långsiktigt ansvar för Sverige samt bygga en stark arbetslinje, före snabba beslut och ogenomtänkta insatser. En utgångspunkt som har gjort att sysselsättningen, mellan 2006 och 2011, har ökat med drygt 200 000 personer och utanförskapet minskat med ungefär lika mycket. Detta trots den tuffa period som nu varit.

Den skuggbudget som Socialdemokraterna nyligen presenterade består, inte helt oväntat, av både skatte- och avgiftshöjningar på närmare 30 miljarder kronor. Något som skulle drabba både företag och hushåll och slå hårt mot jobben. Kan verkligen Gustafsson (S) och Malmström (S) försvara detta och då tala om för oss, och alla läsare, hur jobben kan bli fler med förslag som dessa?

Socialdemokraterna vill som vanligt höja bidragen och bygga ut ersättningssystemen, vilket skulle göra det mindre lönsamt att arbeta. Vi vill istället att alla som vill och kan arbeta också får en chans att göra så, vi tror nämligen att människor mår bäst av att kunna stå på egna ben. Därför innehåller också regeringens budgetproposition för 2013 fortsatta satsningar som stärker tillväxtmöjligheterna och motverkar att arbetslösheten biter sig fast.

Finn Bengtsson (M)
Riksdagsledamot från Östergötland
Socialförsäkringsutskottet

Fredrik Bergqvist (M)
Oppositionsråd i Norrköping

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s