Finn Bengtsson på Rikscentrum för arbetslivsinriktad rehabilitering

Före valet 2006 hade Sverige en av världens mest sjukfrånvarande befolkning samtidigt som vi hade en av världens friskaste. Alltför många förtidspensionerades och kunde gå sjukskrivna i åratal utan en enda kontakt med Försäkringskassan. En farlig utveckling för både den enskilda individen men också för samhället.

Tack vare Alliansregeringens översyn av sjukförsäkringssystemet och sjukförsäkringsreformen lämnas inte längre människor i långa passiva sjukskrivningar som i sig kan leda till farliga följdsjukdomar som depressioner och social isolering. Den nya sjukförsäkringen erbjuder istället vård och rehabilitering för den som är sjuk eller skadad och inte kan arbeta och för den som har arbetsförmåga erbjuds stöd och hjälp att efter egen förmåga komma tillbaka till arbete.

På Rikscentrum för arbetslivsinriktad rehabilitering (RAR) i Linköping sker forskning om arbetsförmåga, sjukförsäkring och rehabilitering. Riksdagsledamot Finn Bengtsson (M) besökte detta centrum tillsammans med landstingspolitiker Ulla Ordell (M) för samtal kring RAR:s pågående forskningsprojekt som bland annat berör den nya rehabiliteringskedjan.

Finn Bengtsson (M), Ulla Ordell (M), Kerstin Engberg (RAR) och Karin Nordström (RAR) 2012-12-14

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s