Hur kan problemen med den organiserade brottsligheten lösas i Norrköping och Linköping? – Tv4 och 24Corren

På måndag den 21 januari träffade riksdagsledamöterna Finn Bengtsson (M) och Andreas Norlén (M), tillsammans med landstings- och kommunpolitiker, representanter från hotell- och restaurangbranschen i Norrköping och Linköping för att diskutera hur man bäst ska kunna komma till rätta med den grova, organiserade brottsligheten som drabbar krögarnas verksamhet.

­Torsdagen den 17 januari besökte Norlén och Bengtsson polisen i Södertälje för få veta mer om hur man där arbetat för att komma till rätta med den maffialiknande brottslighet som sedan länge har nästlat sig in i näringslivet i Södertälje. Måndagen den 21 januari följde de upp besöket i Södertälje genom att möta representanter från hotell- och restaurangbranschen i Norrköping, tillsammans med landstinfgspolitiker Viktoria Strömberg (M), och Linköping tillsammans med ordf i Barn- och ungdomsnämnden Catharina Rosencrantz, för att få en aktuell bild av hur man ser på problemen med organiserad brottslighet i Östergötland.

– I flera städer i Östergötland, främst Linköping, Norrköping och Motala, verkar kriminella gäng. Dessa gäng orsakar problem för såväl enskilda personer som företag. Till exempel har flera restauranger i Linköping råkat ut för utpressningsförsök. Det måste få ett slut och det är allas vårt ansvar att stoppa gängen, säger riksdagsledamot Andreas Norlén.

 – Vårt rättsväsende har idag bättre förutsättningar än någonsin att bekämpa den här typen av brott. Alliansregeringen har sedan 2006 gjort den största satsningen på rättsväsendet i modern tid, men det handlar också om att vi som enskilda individer måste ta vårt ansvar och alltid polisanmäla händelser som har sin grund i gängkriminalitet, aldrig ge vika för de kriminella gängens krav samt aldrig stödja den svarta ekonomin, säger Finn Bengtsson.

Norlén och Bengtsson har det senaste året genomfört ett flertal gemensamma besök i skärningspunkten mellan brottsbekämpning och socialpolitik, för att dra nytta av varandras erfarenheter i politikutvecklingsarbetet. De fortsätter nu med mötena i Södertälje, Norrköping och Linköping.

Klicka här för att se ett reportage från denna dag på Tv4.se

Klicka här för att se ett reportage från denna dag på 24Corren.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s