Taiwans högsta representant i Sverige besöker Linköping

På torsdag den 31 januari får Linköping förnämt besök av Taiwans högsta representant i Sverige, generalsekreterare Thomas T.S Cheng. På initiativ av riksdagsledamöterna Finn Bengtsson (M) och Yvonne Andersson (KD) har landshövding Elisabeth Nilsson bjudit in Thomas T.S Cheng för ett möte med både lokalt näringsliv och universitet kl 16 som avslutas med en gemensam middag kl. 18.

Sverige och Taiwan har idag stora kontakter där handelsutbytet är en betydande del av detta. Relationen med Taiwan innefattar även ett kulturutbyte, akademiskt samarbete och parlamentariska kontakter. Taiwan har på mycket kort tid gått från att vara ett auktoritärt samhälle till att idag vara världsledande inom flera högteknologiska branscher och rankas idag som världens mest konkurrenskraftiga ekonomier. Inte minst med Östergötland har Taiwan etablerat en hel del samarbeten med exempelvis näringsliv, universitet, Rotaryföreningar såväl som med några av länets riksdagsledamöter.

– Under det senaste decenniet har Taiwan på ett imponerande sätt sökt och funnit ett ökat samförstånd och handelsutbyte med kommunistiska Kina. De tidigare ärkerivalerna, Demokratiska Republiken Kina (Taiwan) och Folkrepubliken Kina (”fastlands”-Kina), har på Taiwans nuvarande politiska lednings initiativ med president Mah i spetsen öppnat upp för utbyte mellan länderna. Detta gör idag att även resten av världen inklusive Sverige och Östergötland kan dra nytta av ett försök till försoningsprocess som påtagligt avdramatiserar den tidigare konfliktfyllda hållningen staterna emellan, säger Finn Bengtsson.

För pressträff med Thomas T.S Cheng vänligen kontakta:
Finn Bengtsson                                    Felicia Roel (politisk sekreterare)
0703 53 44 43                                        0725 547284

Taiwan möter östergötland – Linköpings Tidning 2013-01-31

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s