MP:s politik ett hot mot SAAB

Östgöta Correspondenten 2013-03-01

Lillemets (MP) och Hillerbrand (MP) hävdar i sin replik till oss att det är ansvarslöst av Moderaterna att kräva enhetliga och tydliga riktlinjer i frågor som rör bullernivåer vid bostadsbyggande. Miljöpartiet menar med andra ord att en politik som förespråkar otydlighet skulle vara ansvartagande. Att Miljöpartiet inte är ett parti som står för ordning och reda är känt, men att partiets företrädare skulle inta en så pass extrem position är anmärkningsvärt.

Till saken hör att avsaknad av enhetliga riktlinjer vid bedömningar av bullernivåer stoppar upp bostadsbyggande och blockerar framväxten av nya jobb, inte bara i Linköping, utan i hela Sverige. Något jobbperspektiv i MP-företrädarnas argumentation finns dock inte. Hur folk ska försörja sig ses tydligen inte som något problem. I stället tycks det vara ambitionen om en flygfri zon som står i fokus. Något som osökt leder till tanken att partiets verkliga motiv är få bort Saab, Östergötlands största, privata arbetsgivare, från Linköping.

Med tanke på att Miljöpartiet glatt, i sitt partiprogram, deklarerar att partiet vill onödiggöra inrikesflyg söder som Sundsvall vore detta ett fullt logiskt steg. För Linköping som är Sveriges första och största flygindustristad, men också en expansiv del av fjärde storstadsregionen vore det däremot inte lika roligt.

Vår utgångspunkt är en annan. Vi är övertygade om att Sverige och Linköping behöver ett dynamiskt klimat som underlättar för såväl ett ökat bostadsbyggande som för starka företag och nya jobb. Och vi är lika övertygade om att dessa intressen går att förena med varandra om viljan finns.

I stället för att försöka flytta jobb från Linköping vore det bättre om Lillemets fortsatte att försöka flytta statyer i Stockholm.

ANDREAS NORLÉN Riksdagsledamot (M), Östergötland
FINN BENGTSSON Riksdagsledamot (M), Östergötland
OSKAR ÖHOLM Gruppledare (M) i riksdagens civilutskott

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s