Alliansens politik bryter utanförskapet

Corren 2013-08-15

Vi står för jobbpolitik och kunskapsskola – hur är det med S?

Länets S-riksdagsledamöter kritiserar regeringen för att inte hålla sina löften. De tummar på sanningen och de misslyckades i regeringsställning på samma punkter.

Sedan Alliansen tillträdde har ungefär 200 000 fler blivit sysselsatta och mer än lika många lämnat ett utanförskap från bland annat passiva långtidssjukskrivningar och förtidspension. Detta har skett under den allvarligaste lågkonjunkturen sedan 1930-talet, att jämföra med den högkonjunktur som rådde då S lämnade över ett utanförskap av aldrig tidigare skådat slag. Hälften så många är nu sjukskrivna hälften så länge som ”toppåren” 2002/2003. Fler jobbar och betalar skatt än någonsin och de får behålla mer av sina löner, vilket ökar självbestämmande och inhemsk konsumtion. Därför kan regeringen lägga en generös reformbudget i höst, vilket nästan inget annat land i Europa förmår.

S skryter med skolsatsningar på marginalen, men Alliansen har ökat resurserna till skolan kraftigt. Vi satsar varje år fyra miljarder kronor mer på förskola, grundskola och gymnasieskola än vad S gjorde 2006. S glömmer bort de omfattande reformer för en kunskapsskola som alliansregeringen genomfört, och som kommer att visa resultat när reformerna hunnit få genomslag. Dagens nedslående resultat är främst ett arv från den flumskola som S lät växa fram.

S glömmer också att tala om de över 30 miljarder i skattehöjningar som väntar om de skulle ta över regeringsmakten. Majoriteten av dessa skattebördor går inte till skolan eller vården, utan till höjningar av bidragen till dem som man tydligen vill ska förbli sjukskrivna eller arbetslösa hellre än att vara sysselsatta.

Under de senaste 20 åren har inkomstklyftorna främst ökat under de 12 år då S regerade Sverige. Om man beaktar den välfärd som i vårt land finansieras via skatter, så har Sverige lägst inkomstklyftor i världen.

Alliansen har en samlad jobbpolitik och en politik för en trygg kunskapsskola. Vad lovar S väljarna i stället? Och med vem ska de genomföra det? Vi väntar på svar.

Finn Bengtsson
Andreas Norlén
Gunnar Axén
Betty Malmberg
Riksdagsledamöter, Moderaterna

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s