Jobbskatteavdragen betalar sig själva

Corren 2013-10-14

Ett femte jobbskatteavdrag kan ge 13 000 nya jobb och de tidigare fyra jobbskatteavdragen beräknas ge 106 000 fler jobb, sammantaget 119 000 jobb. Om man lägger till det förstärkta jobbskatteavdraget för äldre så kan ytterligare 10 000 jobb skapas. De fem jobbskatteavdragen innebär att alla som tjänar upp till 38 500 kronor i månaden får behålla mer än en extra månadslön efter skatt om året jämfört med 2006.

Jonatan Hermansson, SSU undrar 1/10 var man finner siffrorna och han kan förslagsvis söka upp höstens budgetproposition och där få en utförlig redovisning av Finansdepartementets beräkningar kring jobbskatteavdragen. Det har uppenbarligen Magdalena Andersson (S) och Stefan Löfven (S) gjort, och håller därför till skillnad från Hermansson med om de positiva effekterna, eftersom den ledande S-duon framöver inte har för avsikt att ta bort.jobbskatteavdragen. Omfattande internationell forskning och erfarenhet från en lång rad länder, vilket vi skrev om 30/9, visar också att jobbskatteavdrag är ett kraftfullt sätt att skapa jobb

Eftersom jobbskatteavdragen skapar jobb, som i sin tur ökar den totala skatteinbetalningen från människor i arbete snarare än i bidragsförsörjning, så finansierar reformerna på sikt sig själva. Detta möjliggör att vi med vår politik har kunnat sänka skatten för pensionärer lika många gånger som vi sänkt skatten på arbete och de med den minsta plånboken kan se en extra månadsutbetald pension jämfört med annars.

S vill kraftigt höja arbetsgivaravgiften för att anställa ungdomar. De vill även höja restaurangmomsen, vilket riskerar 4 000 jobb som ofta utförs av ungdomar. Alltför många unga hoppar av gymnasiet och går ut i arbetslöshet. Vi satsar nu på lärlingsutbildning och större möjlighet till utbildning på arbetsplatser för att öka chansen att dessa unga får jobb. Istället för riktiga jobb för unga som allianspolitiken skapar, vill S införa SSU:s 90-dagarsgaranti med utbildning för unga efter arbetslöshet. Är det inte bättre att göra rätt från början – ett gymnasium som fungerar för alla och en politik för riktiga jobb – än en politik som skapar arbetslöshet med löfte om att slussas in i åtgärder?


Finn Bengtsson (M)

Karin Granbom Ellison (FP)

Staffan Danielsson (C)

Yvonne Andersson (KD)

Andreas Norlén (M)

Gunnar Axén (M)

Betty Malmberg (M)

Riksdagsledamöter, Östergötland

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s