E-week i Linköping, cirkulär ekonomi

Under sista veckan i januari arrangerades, för första gången, E-week i Linköping. Fokus låg på energi-, miljö- och klimatfrågor och temat var Cirkulär ekonomi. Klicka här för att läsa mer om E-week. 

Under ett par dagar hölls föresläsningar, diskussioner och debatter och som avslutning på veckan deltog en rad politiker i en paneldebatt om hur man kan skapa en dynamisk region, en hållbar värld och ett gott liv. I panelen deltog riksdagsledamot Karin Granbom Ellison (FP), Finn Bengtsson (M), Johan Löfstrand (S), Annika Lillemets (MP) och Linköpings kommunalråd Muharrem Demirok (C).

Klicka på länken nedan för att läsa mer om E-week i Linköpings Tidning:
Nytt miljöforum i Linköping – E-Week med fokus på cirkulär ekonomi – Linköpins Tidning 2014.01.31

Politikerna ska peka ut målen, var vi ska nå, men inte peka ut vilka tekniker som ska nå målen. Det skulle bara lägga en död hand över teknikutvecklingen, tekniken är bättre på att utveckla sig själv än de politiska målen. Därför är det bättre att politiker ägna tid och tanke åt att formulera vilka mål vi vill nå och sedan kommer man att kunna skapa förutsättningar för detta på olika sätt genom att tekniken får utveckla sig själv, menar Finn Bengtsson (M).

E-week2 E-week5 E-week6 E-week8

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s