Varifrån ska S få pengar till sin politik?

Replik i Corren

Karl-Petter Thorwaldsson, LO, och Kristina Edlund, (S) beskriver regeringens politik som icke jobbskapande och framhäver sin politik som lösningen på problemet. En politik, som vid sin tid vid makten förtidspensionerade hela 140 människor dagligen och drev bort tusentals från arbetsmarknaden. En politik som gömde och glömde människor i försäkringssystem. Det är denna märkliga, jobbfientliga politik som LO och S tillsammans vill återinföra.

Tack vare regeringens ordning och reda i ekonomin har Sveriges starka position kunnat användas för att motverka krisens effekter på jobb och välfärd. Därför har också sysselsättningen i Sverige utvecklats bättre än nästan alla jämförbara länder sedan 2008. Alliansen har dessutom kunnat satsa på exempelvis bättre karriärvägar för lärare och fler yrkesutbildningar.

Det förstärkta jobbskatteavdraget skapar nya jobb och gör det mer lönsamt att arbeta. Trots att S sagt att de skulle acceptera det förstärkta avdraget efter att det har införts så använder de det ekonomiska utrymmet för utsvävande löften. Detta innebär att det nu, när förstärkningen av avdraget har trätt i kraft, finns ett 12 miljarder kronor stort hål i deras budget. Till detta underskattar de kostnaderna för förslaget om a-kassan, utelämnar kostnaderna som förslaget om lånegarantier för bostäder skulle innebära samt bortser från att mindre klasser ställer krav på såväl fler klassrum som extra lärare.

Ständigt ofinansierade och underfinansierade förslag från S väcker frågan om hur de tänker finansiera sin politik då det redan nu står klart att deras skattehöjningar på 30 miljarder kronor inte räcker till. Är det genom höjda inkomstskatter eller genom att acceptera Miljöpartiets kraftigt höjda bensin- och miljöskatter?

Finn Bengtsson (M) Riksdagsledamot från Östergötland

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s