Besök på Tullverket i Karlshamn

Pressinbjudan

 2014-08-12

 Annicka Engblom (M) och Finn Bengtsson (M) besöker Tullen i Karlshamn

Onsdagen den 13 augusti kommer Blekinges riksdagsledamot, Annicka Engblom (M), och riksdagsledamoten Finn Bengtsson (M) från Östergötland att besöka Tullverket i Karlshamn. De kommer under dagen att följa arbetet vid Stillerydshamnen och framför allt att diskutera situationen kring spritsmuggling.

 

Finn Bengtsson och riksdagsledamoten Andreas Norlén (M) överlämnade i juni en rapport till justitieminister, Beatrice Ask, om de så kallade alkoholbussarna och hur den omfattande smugglingen av illegal sprit finansierar kriminell verksamhet. Moderaterna föreslår bland annat att Tullverket ska få större möjlighet att väga fordon och att det sätts en maxgräns för införsel av alkohol för personligt bruk. Förslag som Annicka Engblom stödjer.

 

Tullpersonalen i Karlshamn ingår organisatorisk med Skåne/Lernacken vid Öresundsbron, där inflödet av bland annat smuggelsprit beräknas vara som störst i landet. Engblom och Bengtsson kommer under dagen med personalen på Tullverket och hamnen i Karlshamn även att diskutera tullens samarbete med polisen och hur den mycket ansträngda gränspersonalsituationen för Tullen påverkar deras möjlighet att utföra sitt arbete.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s