Besöksnäringen i fokus på Alliansdag i Östergötland

Den 19 augusti anordnades en Alliansdag på Moderaternas initiativ i Östergötland. Temat för dagen var ungdomsjobb och Alliansvännerna besökte därför tre arbetsgivare som alla har många unga anställda. Dagens första stopp var Vadstena Camping, därefter besöktes Ica och Sandelius Konditori i Åtvidaberg innan dagen avslutades på Kolmården. Besöken ledde till många intressanta och givande samtal om ungdomsjobb, hård konkurrens och turistnäringarnas förutsättningar. Både anställda och ägare fick komma till tals och ge sin bild av arbetsmarknaden och sin arbetssituation.

allians1

I samband med dagen presenterades också rapporten ” Första jobbet – en rapport om campingars betydelse för jobben” som visar på hur sänkt arbetsgivaravgift för unga har haft en positiv effekt på besöksnäringen i Sverige. Av rapporten framgår att ett eventuellt regeringsskifte skulle slå hårt mot ungdomsjobben på landets campingplatser.

allians3

Moderaterna representerades av riksdagsledamöterna Finn Bengtsson, Andreas Norlén och Betty Malmberg samt lokala representanter.

allians2

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s