Min politik

Under 1970-talet var jag engagerad i MSU och MUF i Halland. På allvar återvände jag till politiken först inför valet 2002 och valdes då in i Landstingsfullmäktige i Östergötland. Jag lämnade Halland för att påbörja studier i Lund 1976 och tog läkarexamen 1982.

Jag och mina fyra flickor (hustru och tre döttrar) flyttade till Östergötland 1999. Jag började då arbeta som överläkare och professor på Hälsouniversitetet i Linköping. Jag leder sedan många år en multidisciplinär forskningsgrupp inom psykiatrisk behandlingsforskning med finansiellt stöd från bland annat Vetenskapsrådet.

Jag och hela familjen har funnit sig mycket väl tillrätta med både skolor, arbete, fritid, kompisar, vänner och bekanta i den vackra och trevliga Östergyllen!

Jag engagerar mig bland annat i politiska frågor som exempelvis högskolor och universitet, men också allmänpolitiska frågor som berör de moderata grundvärderingarna och ideologin, och värnandet av vår västerländska demokrati.

Forsknings-, sjukvårds- och regionalpolitiska frågor som berör hela Östergötland har alltmer kommit i fokus för mitt arbete i riksdagen. Valrörelsen för att vinna 2010 började för mig redan första dagen när jag åkte upp till riksdagen!

Aktuella uppdrag:
Riksdagsledamot
Ledamot i Socialförsäkringsutskottet med ansvar för frågor som berör främst sjukförsäkringen, sjukskrivnings- och förtidpensioneringsprocesserna och kopplingen socialförsäkringssystemen till hälso- och sjukvården
Suppleant i Finansutskottet med ansvar för frågor som berör hälso- och sjukvården och socialförsäkringssystemen

Ordinarie ledamot i Stiftelsen Riksbankens Jubileumsfonds styrelse
Ordinarie ledamot i styrelsen för Riksdagsledamöter och forskare (Rifo)
Ledamot i valberedningen för den moderata riksdagsgruppens förtroenderåd
Ledamot i Länsstyrelsen i Östergötlands insynsråd

Intressen: 
Välfärdspolitik med fokus på socialpolitik och hälso- och sjukvårdens utveckling i Sverige. Ideologiska frågor och forskning/högre utbildning. Privat intresserar mig att vara tillsammans med familjen och vänner och friluftsliv, med ett särskilt hjärta för sommaren, kusten/skärgården och segling.

Segling är ett stort intresse

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s